Oktober-februari

Har man gjort sin invintring på rätt sätt – dvs två lådor och sett till att bina har drygt 15 kg mat (helst honung) samt haft koll på Varroan i augusti (inte mer än 10-15 nedfall/vecka) – kan man lugnt ta semester från allt vad bin heter fram till början av mars. Vi gör ingen oxalsyrebehandling eller kollar om de har mat mitt i vintern utan är trygga i att de mår bäst av att inte störas under vintern. Eftersom vi har kupor med bra ventilation underifrån är det inte heller någon panik ifall det blir lite snö. Vaxet smälte vi ut i somras så det ligger redan klara i fina block för inbyte längre fram. När det så småningom börjar bli vår ute kommer också suget att börja kolla när de flyger, men till dess får de vara i fred.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: