Drottningens sida

Det finns bara en drottning och hon är viktigast i hela bivärlden. Drönaren försöker kaxa sig ibland men egentligen är han bara en kopia 😉

Att vi började med biodling måste jag erkänna helt beror på Mikael. Själv har jag aldrig varit värst förtjust i flygande insekter som sticks. De som envisades med att landa i min mat var inte uppskattade och skillnaden mellan bin och getingar var inte självklar. Och att frivilligt introducera tusentals insekter till i vår trädgård kändes som en rätt dålig ide´.

Men vi startade en nybörjarkurs och sakta men säkert har jag lärt mig att gilla bin. Getingar går fortfarande bort även om Mikael hävdar att de gör en insats genom att äta andra insekter. Och så har vi fått stifta bekantskap med bålgetingarna som brukar förse sig med ett och annat bi vid kuporna. Dessa är väl rätt beskedliga även om jag inte är helt säker på huruvida deras gadd kommer igenom min bidräkt eller inte. En kunskap som jag helst vill undvika att undersöka närmare.

Eftersom vi hållit på med geocaching rätt mycket innan hade vi den utrustning och kunskap som behövs för att kunna repklättra i träd.
Så när en kompis behövde hjälp att få ner en svärm så kom den utrustningen väl till pass.