Ljunghonung

28 aug. Så är årets säsong till ända i och med att vi slungat Ljunghonungen och vintrat in samtliga samhällen. Som de flesta vet är Ljunghonungen tixotropisk, dvs seg så det är svårt att få ur den ur ramarna utan rätt hjälpmedel. Årets investering blev därför en perforator och med den går det lika lätt som vanlig honung.

Perforatorn gör susen
Blygsamma 10 kg blev årets Ljungskörd

Nu återstår bara att diska ur alla kärl och ställa in alla lådor och ramar. Vi ställer ramarna i lådor som vi staplar och längst upp har vi en halvtom låda där vi ställer en liten skål med ättikssyra 60%. Den tar kål på alla mott och även Nosema. Ovanpå allt avslutar vi med ett kuplock så det blir insektstätt. Så är det bara att vänta på våren…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: