Recept

Honungsdinkelfrallor

Superenkla frallor som bara blandas ihop i en bunke och får jäsa över natten.

Ingredienser:
Jäst 5 g
Vatten (kallt) 4 dl
Siktat dinkelmjöl 500 g
Salt 1,5 tsk
Honung 1 msk

Kväll: Lös upp jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt dinkelmjöl, salt och honung och rör ihop. Degen ska inte knådas och blir ganska lös men det är helt ok. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur till dubbel storlek över natten. Ca 8-10 timmar.

Morgon: Skrapa försiktigt ut degen på ett mjölat bakbord och vik in kanterna mot mitten med en degskrapa för att få höjd på den. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i jämnstora bitar, ca 10 st och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 15-20 minuter tills de fått fin färg. Avnjut gärna med smör och honung som pålägg.

2 thoughts on “Recept

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: