Drönarens verksamhet

Som Drönare har man det inte lätt, i början är alla tjejerna gulliga och tycker man är världsbäst. Sen rätt vad det är vänder det tvärt och de visar gadden åt en och blir ilskna. För att övertyga drottningen om att i alla fall den här Drönaren är värd att sparas så försöker jag på alla vis visa min duglighet – jag är inte bara snygg att se på;).

På den här sidan kommer jag ägna mig lite praktiska tester för att testa olika teser i verkligheten. Jag planerar att vintra in ett samhälle på 100% Ljunghonung för att se om myten om Ljunghonungs skadlighet har någon bärighet. Vi testade redan 2020 att vintra in delvis på Ljung – alla våra nio samhällen fick 6-7 kg Ljung och alla samhällen klarade vintern galant så jag är övertygad om att det går bra med ren ljung också.

Jag planerar också ett praktiskt test med olika sätt att invintra; 1 låda, 2 lådor med ramar samt 2 lådor där vi lämnar ett tomt utrymme i låda 1. Får vi se vad som händer.
Jag kommer också att testa att invintra småsamhällen för det ska inte heller gå enligt vad många säger. Jag tar gärna emot förslag på test som behöver göras så får vi se vad som är möjligt.

Vi kommer också visa hur man bygger en solvaxsmältare som är vår bäste vän mot läbbiga vaxmott. Vi smälter ur ca 100 ramar varje år och slipper böket med att förvara dessa fula ramar som alltid annars blir full med Mott.
Vi ska även bygga en dubbel låda för testet med småsamhällena nästa år.

Hoppas att ni finner något intressant.